06 آوریل مشخصات سوله استاندارد
مشخصات سوله استاندارد
سوله ی استاندارد ؛ اولین قدم در ساخت سوله شناسایی نیازها و انتظارات مشتریان است و سازندگان باید به طور کامل از اهداف و کاربری آن آگاهی کافی را داشته باشند تا بتوانند با بینشی صحیح به بهترین نتیجه برسند .
بدین منظور یکسری اطلاعات در اختیار سازندگان قرار می گیرد. به برخی از آن ها در زیر اشاره شده است :
- ابعاد سوله موردنظر (طول ، ارتفاع و.. )
- کاربری سوله (قرار است به چه منظور از سوله استفاده شود )
- میزان سرمایه (چه اندازه بودجه قرار است هزینه شود )
- میزان زمان در اختیار
پس از تصمیم گیری در مورد انتخاب سوله نوبت به طراحی آن می رسد این کار توسط طراحان کاردان و با تجربه صورت می گیرد و کوچکترین کم کاری و یا بی دقتی از سوی طراح در این زمینه مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت و تنها طراحان و افرادی قادر به انجام این وظیفه ی خطیر (طراحی سوله ) می باشند که از میزان سطح دانش و تجربه ی بالایی برخوردار باشند .
سوله ی استاندارد به چه سوله ای گفته می شود ؟ پاسخ این سوال را می توانید با مطالعه این مقاله به دست آورید .
سوله ی استاندارد به سوله ای گفته می شود که بر اساس استاندارد ها و آئین نامه های بین الملل ساخته شده است این نوع سوله ها زیر نظر واحدهای کنترل کیفیت مورد بازرسی قرار می گیرند و پس از اتمام کار شناسنامه ی کیفی آن ها صادر شده و به سازندگان تحویل داده می شود .
ویژگی های سوله های استاندارد
- استحکام و مقاومت بالای سازه
- قیمت مناسب سازه
- تحویل سازه در مدت زمان تعیین شده
- ظرافت و زیبایی سازه
- ساخت سازه بر اساس متد های زور دنیا
- استفاده از ابزار آلات به روز و مجهز
- وزن مطلوب سازه.
استاندارد ها در هر سوله مطابق با همان سوله تعیین می گردد مثلا ممکن است هزینه ی صرف شده در یک سوله بسیار زیاد باشد و این باعث شود که سوله ، سوله ای استاندارد نباشد و در یک پروژه ی دیگر ارتفاع سازه باعث محدودیت شود و استاندارد سازه را زیر سوال ببرد.
مشخصات سوله استاندارد
مشخصات سوله استاندارد : برای ساخت سوله می بایست ابتدا هدف و کاربری سوله را مشخص نمود. پس از مشخص کردن کاربرد و هدف از ساخت سوله می بایست استاندارد های سوله را مشخص نمود چرا که این استاندارد ها در ساخت و طراحی انواع سوله بسیار مهم بوده و نقش تعیین کننده ای را دارا می باشد.
ابعاد سوله ی استاندارد: سوله ای که بر اساس استاندارد های مشخصی ساخته می شود دارای ابعادی استاندارد نیز می باشد. ابعاد استاندارد در ساخت سوله باعث می شود در هزینه ی ان نیز اثر گذاشته و اقتصادی تر باشد. به طور کلی ابعاد استاندارد سوله برای اهن مصرفی و یا تناژ اسکلت بندی در حدود ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم بر متر مربع می باشد. اهن مصرفی با توجه به شرایط اب و هوایی منطقه ممکن است متفاوت باشد.
طول سوله استاندارد: سازه ی سوله معمولا شامل ستون و تیر هایی می باشد فاصله ی قانونی برای این تجهیزات معمولا بین ۶ تا ۹ متر می باشد. طول استاندارد یک سوله معمولا در حدود ۹۰ متر می باشد. لازم به ذکر است که طول سوله در تاثیرات دمایی اثر گذار می باشد و هر چه طول ان بیشتر باشد معمولا تغییرات دمایی تاثیر بیشتری بر استحکام ان می گذارد.
مشخصات سوله استاندارد
عرض سوله استاندارد: عرض سوله عامل تعیین کننده ی دیگری در استاندارد بودن ان می باشد. به طور کلی عرض دهانه ی سوله در حدود ۲۰ تا ۳۵ متر می باشد. طول دهانه در میزان اهن مصرفی نیز اثر گذار می باشد به این منظور که شما برای دهانه ای با عرض ۱۵ متر اهن کم تری نسبت به دهانه ی ۲۰ متری مصرف خواهید کرد.
ارتفاع سوله ی استاندارد: ارتفاع سوله عامل تاثیر گذار دیگر در هزینه و اهن های مصرفی می باشد. این ارتفاع در سوله های استاندارد معمولا در حدود ۴ تا ۲۵ متر می باشد که ارتفاع متداول ان معمولا ۶ تا ۱۲ متر است.
شیب سوله استاندارد: شیب سوله ی استاندارد بستگی به محدوده ی دهانه دارد که معمولا بین ۱۰ تا ۳۰ درصد می باشد. شما در سوله هایی با دهانه ی کوچک تر معمولا از شیب ۲۰ در صد و یا ۱۵ درصد می بایست استفاده نمایید.
معیار انتخاب سوله
معیار انتخاب سوله : سوله سازه ای می باشد که سقف ان به حالت شیب دار بوده و از فولاد ساخته می شود. سوله ها دارای انواع گوناگونی می باشند و انتخاب سوله ی مرغوب نیز دارای معیار های گوناگونی است. سوله ها می توانند تازه ساخت و یا دست دوم باشند. در این متن به بررسی معیار های انتخاب سوله ی مناسب می پردازیم.
همان طور که گفته شد سوله دارای سه نوع می باشند که شامل سوله های خر پایی، تیر ورقی و یو بی ام است. هر یک از این سوله ها دارای مزایا و معایب مختلفی هستند. اولین معیار برای انتخاب سوله ی مناسب ابتدا هدف از ساخت سوله می باشد. شما برای این که معیار های یک سوله را بشناسید ابتدا باید هدف از ساخت آن را مشخص کرده و با توجه به هدف معیار ها را تحت بررسی قرار دهید. پس از تشخیص هدف از ساخت نوع سوله می بایست انتخاب شود. که معمولا سوله های خر پایی دارای معیار های مناسب برای ساخت انواع سوله ها با کاربری متفاوت می باشند.
سوله مناسب :
دلیل مناسب بودن این سوله به خاطر مزایای بالایی است که دارا می باشد. علاوه بر این از این نوع سوله می توان در ساخت های گوناگون استفاده نمود. چرا که ویژگی های مناسب برای انواع کاربری را دارا هستند. سوله های خر پایی دارای ویژگی تغییر در دهانه می باشند علاوه بر این امکان طراحی دلخواه و زیبایی در ان وجود دارد. دلیل دیگر وزن کم و قیمت مناسب آن می باشد و دارای مقاومت بالایی است. در نتیجه تمامی ویژگی های یک سوله ی مناسب را دارا بوده و می توان از آن برای اکثر ساخت ها و پروژه ها استفاده نمود.
پیدایش سوله های خر پایی در واقع کار صنعت سوله سازی را راحت کرده است. دیگر سوله ها همانند سوله های تیر ورقی و یو بی امعلاوه بر مزایایی که دارای می باشند دارای معایبی نیز هستند. دلیل این که سوله ی خر پایی به عنوان سوله ی مناسب انتخاب می شود این است که معایبی نداشته و معیار های مناسب انتخاب یک سوله را دارا می باشد. همچنین معایب سوله های دیگر را نیز کاهش می دهد.